„Trădare să fie, dar să ştim şi noi!”

Trădare să fie, dar să ştim şi noi!”

„Trădare să fie, dar să ştim şi noi!”

cu Ecaterina Andronescu, Abramburica pe numele de scena in rolul principal, in regia lui Liviu Nicolae Dragnea.

Prezenta zicere nu se doreste o critica la adresa cetatenilor romani aflati temporar in functii publice. Din contra avem numai cuvinte de lauda pentru cele doua personaje care au dus pe cele mai inalte culmi caracteristici, apreciate ca bune sau rele, ale poporului roman.

Gandul ne duce inapoi cu 2000 de ani pe vremea inaintasului nostru, marele conducator Decebal, cel care a trecut in nefiinta tocmai datorita unei caracteristici specifice acestui neam, tradarea.

Da stimati concetateni, pentru ca noi am facut arta din tradare. Care popor in decursul istoriei si-a mai ucis doi conducatori ?  Va aduceti aminte cum in 1989 toti apropiatii l-au parasit pe Nicolae Ceausescu ?

Despre cozi de topor

Sunt curios sa stiu daca in ultimele clipe ale domniei sale, Liviu Nicolae Dragnea va fi parasit de cele mai fidele cozi de topor, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Codrin Stefanescu. Ce spuneti ? Eu sunt convins ca da. E specific conducatorilor politici si Dragnea stie asta, pentru acest motiv face tot posibilul ca painea si cutitul sa fie la el, toata lumea sa depinda de el, el sa imparta posturi, el sa imparta bani.

De asemenea sunt convins ca Dragnea nu-si doreste functia de Presedinte al Romaniei. Este o functie saraca, nu are decizii, nu are buget Din pozitia lui actuala face ce vrea, comenteaza unul ? Daca e recuperabil ii mai da un os sa taca, asa a ajuns Abramburica pentru a nu stiu cata oara ministru. Pentru coltosi, adica irecuperabili cum e Firea singura solutie este excluderea din partid. Functia lui este de manipulator, are scoala, nu degeaba se spune ca este fiu de militian. Cu siguranta a avut de la cine invata.

Din pacate sufera aproape tot neamul romanesc. Se spune ca Doamna Andronescu a desfiintat scolile de meserii, dezastru pentru economie, asa am ajuns sa ai nevoie in industrie de un sudor si sa nu-l gasesti. Oare ea prin miscarea asta a mutat elevii la licee ca sa aiba facultatile private material platitor de diplome ?

Nu are rost sa continuam, oricum vorbim de pomana, haideti ma bine sa urmarim traiectorile politice ale domnilor Serban Nicolae, Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Codrin Stefanescu la momentul in care Dragnea isi va schimba domiciliul.

De urmarit in viitor

Interesant de urmarit si traiectorile viitoare ale unor personaje si firme din media. Macar cu asta sa ne alegem, cu satisfactia ca am intuit dezastrul, am identificat laudatorii si metehnele lor, care in opinia mea nu sunt ale neamului romanesc ci ale clasei politice. Vina neamului nostru este lipsa de implicare.

 

Comments are closed.