Tata bea foarte mult şi ne batea. Primul baiat pe care l-am iubit m-a parasit pentru ca eram saraca

Firea pe cand era saraca„N-as putea sa am aceleasi cuvinte de lauda pentru tata.

Avea mari probleme cu bautura si, normal, cu serviciul. Mama, dupa ce ca le avea pe ale ei pe cap, trebuia sa mai bata si pe la tot felul de usi sa-i gaseasca din nou de lucru, dupa ce el isi pierdea slujba.

La un moment dat nu mai avea unde sa se duca, pentru ca-l stia toata lumea ca pe un cal breaz. Bea foarte mult si ne batea si pe noi, copiii, si pe mama. Pina la urma am hotarit sa-l parasim. Chiar imi revendic meritul ca eu am convins-o pe mama sa divorteze. Aveam 14 ani. L-am lasat singur in apartament si am plecat cu totii.

Ne-am mutat tot la doua camere, dar intr-un apartament complet gol, pentru ca lucrurile ramasesera la tata. Am luat-o de la zero.
A fost ingrozitor de greu, dar macar stiam ca putem dormi linistiti, fara spaima de racnete si bataie.

Dar vreau sa spun – si nu sint citusi de putin ipocrita – ca eu nu eram cea de acum, daca nu as fi avut o asemenea copilarie… Nici in adolescenta n-am fost scutita de umilinte. Am iubit si eu, ca orice fata, asa cum se iubeste la virsta asta.

Prin clasa a zecea aveam un prieten de care eram indragostita si care zicea, la rindul lui, ca si el e indragostit de mine. Pina intr-o zi, cind mi-a spus ca nu mai putem fi prieteni, pentru ca parintii lui nu-i mai dau voie. Motivul era diferenta de conditie sociala. El facea parte dintr-o familie instarita.

Cu alte cuvinte, m-a parasit pentru ca eram saraca. Si eram doar niste copii de 16 ani, amindoi… Dar toate acestea, asa cum am spus, au facut din mine ceea ce sunt acum…”

Gabriela Vranceanu Firea si-a construit un trecut demn de filmele romanesti despre saracie si nevoi, cele premiate la festivaluri internatinale de film.

A fost saraca, indragostita dar nu a avut noroc, a iubit un baiat care a parasit-o pentru ca era saraca.

Tata, un necalifiact in munca dar calificat in bautura o batea pe Gabriela. Necazurile, saracia, iubirea neimplinita, bataile primite au maturizat-o pe Gabriela, au facut-o puternica, au pregatit-o pentru functia de Primar General. Desigur, ne punem intrebarea care este meritul Gabrielei pentru voturile primite ?

Daca era o gaina candidat din partea PSD cred ca avea aceleasi sanse. Sa fim seriosi si Iulia Albu cu gaina ei facea 50 % cu PSD-ul in spate. Ce merit a avut Iohannis sa castige la prezidentiale la Barlad ?

Articol preluat partial din Revista Tango nr. 1 din mai 2005

Comments are closed.