Romania, oaia si facaletul

Romania, oaia si facaletul

Romania, oaia si facaletul. Doua evenimente care au marcat prima jumatate a anului 2017.

O nava cargo incarcata cu 8.800 de oi romanesti a scufundat o nava de spionaj ruseasca.  Se spune ca poporul roman a castigat luptele cu turcii pe ceata si pe campuri de lupta mlastinoase. Pastrand buna traditie, pe o ceata densa, cargoul cu oile noastre s-a ciocnit cu nava de razboi ruseasca si a scufundat-o.

Evenimentul a fost relatat de presa din intreaga lume si popularizat in special pe site-urile de divertisment. In sfarsit, la 27 de ani de la Revolutia din ’89 se vorbeste admirativ despre Romania.

Al doilea eveniment mediatizat a fost bataia administrata de un tanar roman, inarmat cu un facalet, probabil de mamaliga, unor teroristi in Marea Britanie. De ieri posturile de stiri din Romania incep buletinele de stiri cu fapta de vitejie a romanului care a pocnit in cap un terorist cu o naveta, de bere probabil, facaletul cu pricina fiind arma de rezerva.

Stiam ca o mare parte din romani sunt curajosi. Sunt convins ca pe romanii plecati in lume la munca se poate conta. Nu oricine isi lasa neamul sa plece in necunoscut, desigur exista si un dram de nebunie in mintea celor care isi iau lumea in cap dar au curaj si nebuniile lumii moderne nu-i sperie usor.

Si totusi romanii nu se intorc, afirma chiar ca viata la Londra este mai sigura decat in Bucuresti. In acele momente, ambasadorul Romaniei la Londra, celebrul Mihalache era nas la o nunta in Bucuresti.

Desigur nu era el de vina pentru actul terorist, era in timpul liber dar omul este plin de ghinioane, daca asa se poate numi somnul dulce de care a avut parte la o intalnire la cel mai inalt nivel la Belgrad. Ghinion sa te apuce somnul, ghinion sa vina teroristii tocmai cand tu esti la nunta. Si teroristii astia, chiar nu mai respecta ziua libera a lui Mihalache ?

Terorismul este o nebunie care trebuie starpita rapid, nu stiu daca se va termina vreodata.

Comments are closed.