Ponta si Iohannis la cules de zmeura

Ponta si Iohannis la cules de zmeuraMare parte din romani cauta adevarul. Cealalta parte doarme. Cine este de vina pentru dezastrul din padurile Romaniei ?

Cetatenii ? Politicienii ? Oamenii de afaceri ? SRI-ul ? DNA-ul ? Ziaristii ? Cu totii suntem de vina.

Cetatenii pentru ca nu au reactionat suficient si au ales pe cine nu trebuie?

Politicienii pentru ca au luat decizii, au facut legi si au semnat contracte prin care au condamnat la moarte padurile ?

Oamenii de afaceri pentru ca nu le mai ajunge profitul? Si totusi dintre toti ei sunt cei mai putin vinovati, nu au furat au primit lemn de taiat ? Cum ? Cu spaga normal.

SRI-ul pentru ca nu a fost suficient de convingator in a semnala dezastrul ? DNA-ul pentru ca a dormit si a facut jocurile politicienilor ? Ziaristii pentru ca nu au convins in documentarile lor ? Traian Basescu pentru ca dezastrul trebuie sa poarte un nume si el se numeste Basescu, omul de serviciu cu necazurile romanilor ?

Elodia, Oana Zavoranu, Bianca Dragusanu sau Mihaela Radulescu ?

Am avut nevoie de o conjunctura favorabila, a venit Iohannis presedinte si au reinceput jocurile politice. Norocul nostru ca politicienii se incaiera si pentru prima data in istoria Romaniei o fac incostient in folosul padurilor si spre binele generatiilor viitoare. Speram ca aceasta incaierare sa produca efecte benefice padurilor, nu numai acuze verbale pe Facebook.

Iohannis este acuzat de lobby pentru firmele austriece, Ponta nu putea sa rateze ocazia de a pune presiune pe el. In aparenta au aparut conflictele. Se vor limita la cateva mitinguri si se vor opri cand vor ajunge la sferele inalte in care se pare ca sunt amestecati inclusiv tata socru si Bombonel ? Va merge Ponta atat de departe incat sa-si compromita neamul ? A blufat Iohannis cand a propus analiza in CSAT ? Se va ajunge la o intelegere/coabitare Ponta – Iohannis intru salvarea alesilor si in special a capetelor celor doi ?

– In Romania se taie in jur de 350.000 de hectare de padure pe an ;

– Din total suprafata impadurita mai avem in jur de 27 % ;

– In Romania se taie aproximativ 20 de milioane de metri cubi de lemn în fiecare an ;

– 50 % din padurile României au fost retrocedate în ultimii 25 de ani ;

– Romania are un fond forestier cu aproape zece procente mai mic decat media Uniunii Europene ;

– In Romania rata taierilor ilegale din paduri este de doua ori mai mare decat cea a impaduririlor sau a regenerarilor naturale ;

Comments are closed.