Pe cine slujeste Sorina Matei ?

Sorina Matei Traian Basescu Codruta Kovesi

Pe cine slujeste Sorina Matei ?

Vineri 20 septembrie am urmarit emisiunea moderata de jurnalista Sorina Matei. In toata aceasta zi unele posturi de televiziune au tratat aproape in totalitate subiectul. Spun unele pentru ca  in opinia mea media este impartita si aliniata la interese politice de partid.

Daca este si platita cum se presupune nu stiu dar sunt atatea posibilitati de a acorda recompense, in special cand esti la putere si ai bani si decizie.

O confirma si liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu care, conform jurnalistului Cristian Andrei, a afirmat in sedinta Comtetului Executiv PSD ca „toti jurnalistii sunt spagari”. Si Buzatu stie ce spune doar este lider al celui mai mare si influent partid politic din Romania.

Despre Traian Basescu si Codruta Kovesi

Presedintele Traian Băsescu a pierdut în prima instanta procesul cu CNSAS, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti stabilind ca el a fost colaborator al Securitatii si a facut politie politica. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Nu vreau sa ma refer la discutia pe fond. In regimul comunist aproape toti cei care am fost angajati putem spune ca am colaborat cu securitatea. Dupa cum stim fiecare institutie avea un securist care intocmea dosare  fiecarui angajat.

Plecai la o expozitie cu participarea unor firme straine te verificau la dosar, livrai un produs cu deficiente in functionare la client erai anchetat ca posibil sabotor, spuneai bancuri politice erai fishat.

Era o procedura clasica intr-un regim comunist. Toate serviciile secrete au informatori dar asta nu inseamna ca toti informatorii fac politie politica. Oare nu credem cu totii ca este o diferenta intre Visinescu si Mona Musca ?

Va aduceti aminte, Transelectrica era militarizata, se traia cu frica unor sabotaje sau scurgeri de informatii, in toata lumea este la fel, exista spionaj economic, exista spioni, asta-i normalitatea in care traim.

In opinia mea, colaborarea cu securitatea ca politie politica in Romania a fost atunci cand ai servit regimul de opresiune comunist instituit si din cauza ta au avut de suferit persoane fizice.

Daca informezi ca un coleg de scoala, facultate, serviciu, roman sau strain are intentii care pot afecta integritatea persoanelor sau pot aduce pagube economice inseamna ca ai facut politie politica ?

Mona Musca a facut politie politica ? Nu cred. Traian Basescu a facut politie politica ? Nimeni nu stie si nu va sti niciodata. 

Sorina Matei in opinia lui Dan Andronic si Robert Turcescu

Sorina Matei a fost atentionata in direct de Robert Turcescu. In emisiunea in care Turcescu a recunoscut ca a fost ofițer acoperit, acesta i-a cerut Sorinei Matei sa se uite in ea si sa spuna ce ar fi de spus, sugerand ca si ea ar fi fost platita de servicii secrete.

De asemenea, Dan Andronic un ziarit foarte bine informat a afirmat : „Am mai scris despre ea. Nu retrag un cuvant. Recititi ce am scris. Este atat de competenta încat trebuie să apeleze la directorul SRI, la directorul SPP, sa planga, sa ameninte, ca sa fie angajata. De obicei la B1 TV. In rest toti sunt prosti, numai ea intelege. A luat bani buni de la Voiculescu, de la penalul Ghita, a fost angajata la interventia SRI, la B1 TV a primit salariu din contributia altui penal, aici Sorin Oancea poate veni cu mai multe amănunte, asa ca sa ma scuteasca cu integritatea ei jurnalistica. E doar o trompeta”

Concret, in emisiunea de vineri 20 septembrie, in opinia mea Sorina Matei a atacat indirect doi candidati la functia de presedinte. Pe Toader Paleologu prin Traian Basescu si pe Klaus Iohannis prin Codruta Kovesi. 

Despre Kovesi, Sorina Matei a declarat pe B1TV ca a fost impusa politic la Parchetul European, asa cum s-a intamplat si la parchetul General si la DNA.

Despre Traian Basescu, Sorina Matei a reluat informatiile cunoscute de ani de zile, aceleasi care sunt reluate si pe alte (unele) posturi de televiziune.

Acestia sunt jurnalistii nostri, probabil cei din afirmatia lui Dumitru Buzatu. Nu comentez informatiile transmise de Sorinei Matei ci numai atacurile indreptate asupra unor (anumitor) candidati, de unde si intrebarea : Pe cine slujeste Sorina Matei ?

Sorina Matei despre Victor Ciutacu, „un posesor de orificii …”

„Cred că pe lumea asta există oameni și jeguri umane. Individul Ciutacu este, în opinia mea și fără pic de îndoială, un jeg uman.

Un om care se tranzacționează la nesfârșit pentru un pumn de bani ca să înjure pe unul sau pe altul, în funcție de cine oferă mai mult, nu are ce căuta în breasla asta”

Textul selectat confirma afirmatiile lui Dumitru Buzatu despre lumea jurnalistilor. Sunt caracterizari „prietenesti” la adresa unor fosti colegi de post. Daca in scris Sorina Matei face asemenea comentarii, vezi pe https://sorinamatei.ro/oameni-si-jeguri/ oare cum vorbesc intre ei ?

„Un individ care pupă în fund infractorii, lumea crimei organizate, pune pușcăriabilii pe piedesal și îi ridică în slăvi cu gura plină, non stop la televizor, nu se poate numi jurnalist. Se poate numi cel puțin…prietenul lor.

Un posesor de orificii …”

Comments are closed.