Inaugurare inundatii 2018 cu Dancila, Firea si Basescu

Inundatii in zonele inundabile

Inaugurare inundatii 2018 cu Dancila, Firea si Basescu

Cum se produc dezastrele ?

Asa cum se intampla in fiecare an, de obicei primavara spre inceputul verii, discutam de inundatii. 

Inundatiile in Romania se produc in zonele inundabile, acolo unde se construieste fara avize, sau poate cu avize luate pe spaga. Apa isi cere drepturile.

In zonele inundabile se produc dezastre, posibil si la sute de ani distanta unele de altele dar cu siguranta se produc.

De la Teleorman

Imagini cu pompieri si sateni din Teleorman

Viiturile, in cea mai mare parte se formeaza urmare defrisarilor nesabuie si urmare unor acte de coruptie, apa rezultata din ploi nu este retinuta de sol si de copaci si gata viitura.

Anul acesta am inregistrat o premiera, a cazut la inundatii si un pod de cale ferata pe care a trecut un tren cu pasageri cu cateva minute inainte. Cand a fost ultima revizie la acel pod de cale ferata ?

Cine este de vina pentru aceste dezastre ?

In principal sunt patru situatii care conduc la aceste dezastre cu pierderi de vieti omenesti si de bunuri. Toate patru sunt din vina omului. De vina sunt politicienii, cei care au responsabilitatea de a asigura legislatia necesara, de a urmari aplicarea ei in constructiile din zonele inundabile, in aprobarea si taierea padurilor, in alocarea fondurilor necesare pentru reabilitari de drumuri si constructii necesare asigurarii protectiei persoanelor si bunurilor.

Ce fac politicienii ?

Se plimba cu barca trasa de jandarmi, vorba celebrei replici a fostului premier Victor Ponta : „Ce faci fa Doino ?  Aveai chef de niste inundatii?”. In rest aparitii televizate cu proiecte de viitor, un fel de „master plan” cu autor cunoscut, pe numele lui Ioan Rus, ramas celebru pentru posteritate pentru cum nu trebuie facute autostrazile.

Si mai vedem un domn, prezent pe toate posturile de televiziune in aceste situatii, este Dl. Arafat care ne povesteste de fiecare data despre actele de eroism ale angajatiilor ISU. Respect dar sunt povesti de dupa razboi, stim ca romanii sunt eroi dar haide sa vedem si preventia ca acolo-i buba. Arafat este un fel de ESCA al evenimentelor cu dezastre. Vrem ca politicienii sa-si faca treaba in parlament, in institutiile statului si in administratia locala si pe Dl. Arafat sa-l vedem cat mai rar.

Parlamentarii, ca de acolo pleaca necazul, sa-l mai lase pe Dragnea, daca-i de puscarie drum bun cu acolitii lui politici si cu cateii din presa. Loc in puscarii este destul, ca ia mai scos Tudorel la aer. Acum au conditii mai bune si au si posibilitatea de a alege resortul. Haideti sa mai vedem si de cetateni, ca ei fac plata.

 In rest sa auzim de bine.

Comments are closed.