Dragnea si ai LUI la pomana porcului

Liviu Nicolae Dragnea si Codrin Stefanescu

Dragnea si ai LUI la pomana porcului

Tatal lui Dragnea a fost militian, sef de post in cateva comune din Judetul Teleorman. Tot respectul pentru profesie. Cand era tanar, Liviu Dragnea avea o Dacie, probabil rosie si la fel de probabil avea un ARO, adica asa  cum aveau toti baietii de dupa ’89, capitalisti in devenire.

Nimic deosebit, asa a inceput capitalismul in Romania, cu Boni-Bon, cu Topi-Top, cu rachiu vandut la colt de comuna sau cu bere la halba, cu comert de legume si fructe in zone mai sarace in precipitatii sau cu pamant mai putin roditor.

Altii au inceput cu traficul de frontiera, cu carat de rulmenti in Turcia sau cu adus de masini vechi sau electrocasnice din Germania.

Cum inveti sa manipulezi

Orice se poate spune despre Dragnea dar niciodata ca nu a avut ambitie, fler, ca nu a fost muncitor sau ca nu a stiut sa faca negot. A invatat ce inseamna sa ai tupeu, viclenie si cu siguranta are scoala copilului care a trait in casa unui militian sef de post.

Cel mai important, a invatat sa manipuleze oamenii, sa-i faca sa depinda de el, sa-i manance din palma. Cand s-a facut mare si a pus mana pe o functie, pe un buget, pe decizie, a stiut ce sa faca. A creat un sistem in care o anumita categorie de oameni, din pacate foarte mare, a devenit dependenta de el.

Adica o categorie la indemana in Romania. Se spune ca noi romanii am luat ce a fost mai rau de la toate imperile care in decursul vremurilor au venit pe teritoriile noastre dupa aur, paduri, petrol, copii, grane, terenuri, femei tinere.

Avem o tara bogata si frumoasa, au la ce ravni si au ce fura dar cu siguranta NUMAI cu complicitatea alor nostri de la putere. Si au venit popoare migratoare, romani, tatari, turci, austrieci, unguri, germani, rusi. Toti au furat si fura si acum, cu mita, cu coruptie, cu ajutorul puterii de la Bucuresti in special.

Politicienii romani nu se pot abtine, au nevoi, au femei tinere de intretinut. Cum se face ca la mine nu vine nici una mai tanara cu 30 de ani sa-mi spuna ca ma iubeste ? Sa ne spuna Irina cat de mult il iubeste pe Dragnea si pentru ce. Poate pentru mustata lui, pana corbului.

Videle un fel de Silicon Valley al Romaniei

Si uite asa am ajuns cu doua fete dintr-un bloc din Videle la decizie. Zic ele ca au decizie, aiurea dau din cap la indicatiile lui Dragnea cel sutinut de majoritatea celor in functii ale statului la nivel central sau local, cei care in majoritate au probleme penale. Dragnea le tot promite ca le rezolva situatia juridica, opozitia se face ca se lupta dar vorba lui Traian Basescu, s-au luptat sa depuna motiunea de cenzura numai cand au constatat ca nu mai are sanse.

Pomana porcului in traditia romaneasca

Si uite asa a mai trecut un an si am ajuns de unde am plecat, la pomana porcului. In traditia romaneasca inainte de Craciun, neamul, cu mic cu mare se aduna in batatura, la tara sa taie porcul. Astia noi au schimbat si traditia. Acum se aduna la pomana porcului ca sa puna tara la cale. Si au pus-o de au vandut-o pe toata si au traficat si viitorul copiilor nostri.

Lasă un răspuns