CTP un fabulist modern este noul Jean de la Fontaine

CTP a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea DiscriminăriiCTP un fabulist modern este noul Jean de la Fontaine.

 

DEXONLINE ne spune ca : FABULA, fabule, s. f. Scurta povestire alegorica, de obicei în versuri, in care autorul, folosind procedeul personificarii animalelor, plantelor și lucrurilor, satirizeaza anumite moravuri, deprinderi, mentalitati cu scopul de a le îndrepta. ♦ Istorisire, prezentare a unei fapte imaginare ca reala; p. ext. minciuna. ♦ (Rar) Subiect al unei opere literare. – Din lat. fabula. 

Adica fabula vine din latina. Ea are rolul de a satiriza moravuri, deprinderi, cu scopul de a le indrepta. Cu alte cuvinte asocierea premierului Dancila cu animalutul Pavian a avut un scop nobil, acela de a indrepta eroarea unei coafeze, e drept realizata cu concursul proprietarului de podoaba capilara.

CTP nu a vrut sa jigneasca pe nimeni, calcand pe urmele marelui fabulist Jean de la Fontaine, CTP a dorit sa indrepte oroarea printr-un act de cultura. Fabula este o povestioara alegorica, deci un act de cultura.

Sa intelegem ca Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Dl. Csaba Asztalos nu iubeste animalele sau este deranjat de originea latina a cuvantului ?

Pavianul este un unimal frumos care inspira artisti din toata lumea.

Nu stim daca doamna care a realizat coafura premierului a fost inspirata de podoaba capilara a pavianului dar trebuie sa recunoastem ca ea a fost apreciata in majoritate de votantii PSD. 

Este adevarat, are o nuanta de Videle dar este o rusine sa-ti renegi originea. Videle este o zona frumoasa, cu traditii, din pacate izolata de investitii si proprame de dezvoltare. Nu vad de ce CNCD a considerat ca asocierea reprezinta hartuire si incalca dreptul la demnitate. A cui, a animalului ?

Daca facea comparatia cu fundul rosu al maimutelor era de condamnat, se putea interpreta. Serban Nicolae, tot pe probleme de fund,  a afirmat despre o parlamentara ca are poze cu ea facand sex anal. Si consiliul ce a facut ? Si doamnele senatoare PSD-iste din spatele senatorului ce reactii au avut ? Au ras.In cazul asta acuzatiile au fost simbolice pentru ca Asztalos nu stia ce-i ala sex.

Cu aceeaşi sumă, pentru lipsa de reacţie, a fost amendat şi Cosmin Prelipceanu, moderatorul emisiunii de la Digi 24 în care CTP a făcut comparaţia sus menţionată.   Hotărârea poate fi atacată în contencios administrativ.

Comments are closed.