Alina Mungiu Pippidi nu mai e

Alina Mungiu Pippidi SNSPAAlina Mungiu Pippidi nu mai e
Alina Mungiu-Pippidi este profesor la Școala Națională de Științe Politice și Administrație din București, pe scurt SNSPA.
Participant activ la viata societatii civile romanesti, comentator pe politica interna, jurnalist activ la Revista 22 a Grupului pentru Dialog Social, in ultima parioada,
precum majoritatea actorilor din Societatea Civila, Alina Mungiu nu mai reprezinta interesele societatii romanesti. Precum altii profesori de la SNSPA, Mungiu s-a apropiat de o anumita zona politica.
A trecut vremea cand Alina Mungiu toca regulat puterea, acum are dintii tociti, apare rar si atunci toaca dintr-o parte.
Incet, incet dispar toti purtatorii de cuvant din zona Societatii Civile. Unii au devenit comentatori, altii au tocat o anume zona politica dupa care surpriza au ajuns parlamentari din partea respectivei zone..
Acum s-au adunat la putere, fosti turnatori, securisti, sindicalisti, jurnalisti, profesori, purtatori de mesaje ale Societatii Civile, fosti critici ai celor aflati la putere.
Acum nu mai crtitica nimeni, toti lauda puterea. Cei de la putere sunt cei mai buni, au bani, ofera burse, functii la stat pentru ei si neamurile lor, locuri pe liste.
Si daca astea nu sunt, nu-i nimic, suplimentam locurile in parlament, mai facem agentii de stat, facem trei ministere dintr-unul, aranjam contracte pentru oamenii nostri,
ca doar nu degeaba au trancanit ei pe la Tv si mai sunt de aranjat, il mai avem pe Ciuvica, il mai avem pe Gadea, ce spuneti de Mircea Badea ministru al Sportului ?
Si uite asa am ajuns la Alina Mungiu Pippidi. Nu mai critica, nici ea nu mai stie din partea cui vorbeste.
Am avut incredere in ea, era o voce in Societatea Civila, acum cu toate studiile ei in toata lumea, degeaba, Alina Mungiu nu mai e nimic.
Societate Civila in Romania nu mai e, Alina Mungiu Pippidi nu mai e.
Acum la TV vorbeste Ecaterina Andronescu, da sfaturi, cel mai longeviv ministru al invatamantului.
A fost rector dar era toata ziua la TV, a plagiat ca doar era la moda, a fost si parca mai e incompatibila, il acopera pe plagiatorul Ponta, a facut praf invatamantul.
Alina Mungiu Pippidi tace, Alina Mungiu Pippidi nu mai e.

Lasă un răspuns