Adio Titus, Dragnea te asteapta

Colegiul de Aparare

Adio Titus, Dragnea te asteapta

Titus Corlatean a fost ministru de Justitie in guvernul Ponta I si Ministru al Afacerilor Externe in guvernele Ponta II si Ponta III. 

S-a remarcat in calitate de presedinte al Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen prin nerealizare, adica obiectiv neindeplinit.

Este absolvent al Colegiului National de Aparare, adica institutia care asigura rezerva de cadre a institutiilor statului, un fel de Academia Stefan Gheorghiu, adica Scoala de Cadre a puterii.. 

In opinia D_lui Fifor, specialist in rachetele de la Deveselu,  „Colegiul s-a dovedit un centru de excelenta academica, ce promoveaza cultura de securitate, o scoala a elitelor politico-militare”. Normal daca la acest colegiu au predat Patriarhul Daniel şi Principele Radu.

Dar sa revenim la politicienii nostri, Titus Corlatean a anuntat ca isi va face o evaluare, adica se gandeste daca sa mai stea in PSD. Nu ne spune unde pleaca dar noi stim ca se duce la Ponta.

Nu putea pleca fara o explicatie. PSD-ul condus de Veronica se duce spre disparitie si dupa cum ii sta bine politicianului roman, partidul trebuie schimbat. Urmeaza Serban Nicolae coinitiator al initiativei, asteptam motivatia lui, trebuie sa vina cu altceva. Titus a fost mai iute de mana.

Declaratia lui Titus

Dar sa nu mai batem campiile si sa redam declaratia lui Titel :

„Constat cu regret că s-a încercat din răsputeri, din mai multe direcţii, să se stopeze astăzi dezbaterea şi supunerea la vot a iniţiativei pe care am formulat-o privind proclamarea zilei de 4 iunie ca zi a Tratatului de la Trianon în România, o iniţiativă care marchează o simbolistică naţională importantă, cu atât mai mult cât anul viitor vom aniversa Centenarul recunoaşterii internaţionale a graniţelor României, inclusiv cu reîntoarcerea legitimă a Transilvaniei la România. 

Constat că această iniţiativă legislativă va intra în adoptare tacită, lucru care nu mă încălzeşte pe mine, pe iniţiator, absolut deloc, pentru că era nevoie de o dezbatere şi de o expunere a punctelor de vedere din partea grupurilor politice (…). Constat cu regret că încercările de a stopa această dezbatere şi de a se pierde cvorumul astăzi, după repetate amânări, provin inclusiv din partidul din care fac parte. 
În consecinţă, vreau să mulţumesc celor care au fost prezenţi, inclusiv colegii din PSD care au rămas în sală până la acest moment, şi vreau să vă informez la rece, nu la cald, pentru că la cald nu este bine, că îmi voi face evaluarea să văd ce mai am de făcut, dacă mai am de făcut ceva în acest partid”

Cu alte cuvinte s-a intamplat ca nu a venit lumea la munca si nu a fost cvorum, pai mai Titele daca veneai cu o initiativa prin care mareai pensile speciale ale parlamentarilor sala de plen ar fi fost full.

In opinia mea, dupa magaria de la alegerile din 2014 cand ai blocat votul in diaspora trebuia sa fii plecat de mult. Poate faci partid alaturi de Dragnea, va dati si voi militanti in ilegalitate, napastuiti ai soartei, oprimati politic, mai cereti si ceva recompense.

Drum bun doctore Titel, ia-l cu tine si pe Serbanel ca nici el nu se mai simte bine in PSD. A vrut candidat la prezidentiale dar nu l-a lasat Veronica, deh, femeile te ridica, femeile te coboara.

Asta-i cu „scoala elitelor politico-militare”, vorba specialistului in rachetele de la Deveselu, antropologul nostru Mihai Fifor.

Adio Titus, Dragnea te asteapta

Lasă un răspuns